Bedelketting maken

Maak je eigen unieke bedelketting!

Bedelkettingen zijn de trend van nu! Een ketting vol met bedels die bij je passen. Maak je eigen unieke exemplaar met een paar eenvoudige stappen.

Drie zelfgemaakte bedelkettingen in goud en zilver, met verschillende bedels en lengtes. Perfect om je eigen stijl te laten zien.gepresenteerd op een witte achtergrond. (Focus keywords: bedelketting, zelfgemaakt, zilver, goud, bedels)

Wat heb je nodig om een bedelketting te maken?

Je hebt maar drie materialen nodig! Kies een ketting, bedels en buigringen die jij mooit vindt! Maak je de ketting liever zelf? Kies dan voor jasseron met een grove schakel. Je hebt in dit geval naast jasseron, bedels en buigringen ook nog een karabijnsluiting, splitring en verlengkettinkje nodig.

Onderstaand de lijst met materialen die wij gebruikt hebben bij het maken van de bedelkettingen:

Het leuke is dat je zelf bepaald of je de bedelketting in het zilver of de bedelketting in het goud maakt! Maak je een bedelketting voor een kind? Ook dat kan door hem zelf samen te stellen en de lengte aan te passen.

Zelf een bedelketting maken

Na het kiezen van het jasseron en de bedels is het tijd om de bedels uit te leggen en te komen tot een combinatie en volgorde die jij mooi vindt. Zelf vinden wij het mooi om de grootste bedel in het midden te leggen de kleinere aan de buitenkant te hangen. En door allemaal andere bedels te gebruiken krijgt je samengestelde bedelketting een speels effect! 

Hoe maak je een bedelketting?

 Je kunt een bedelketting zelf maken met een paar eenvoudige stappen!

 1. Neem de ketting die je wilt gebruiken en leg deze in een punt neer. Hiermee bepaal je de middelste schakel, oftewel het beginpunt van de ketting.
 2. Leg de bedels die je wilt gebruiken rondom de ketting op de plek waar de bedel mag komen.
 3. Maak een buigring open en hang de gekozen bedel aan en de middelste schakel van de ketting.
 4. Herhaal deze stappen voor de andere bedels. Houdt hierbij steeds evenveel afstand tussen de bedels, bijvoorbeeld 2 schakels.
Bedelketting maken in 5 stappen - Zo eenvoudig is het! Stap-voor-stap instructies met foto's om zelf een bedelketting te maken. Kies je bedels, bevestig ze aan de ketting en geniet van je unieke creatie.

 

Bedel armband maken

Een bedelarmband maak je op eenzelfde manier als een bedelketting. Het enige verschil is de lengte van het jasseron. Om de juiste lengte te bepalen voor je bedel armband, meet je je polsomtrek strak op. Tel hier vervolgens 2cm bij op en je hebt de ideale lengte voor je armband. Maak je de armband voor iemand anders? Dan kan het kralenbord met maten uitkomst bieden!

 

Bedelketting met koord samenstellen

Naast de standaard bedelkettingen, zijn de geknoopte bedelkettingen van koord een enorme trend die opkomt! Ook deze geknoopte bedel ketting maak je eenvoudig zelf!

 

Handige tips voor het maken van een diy bedelketting

We hebben stiekem al een paar tips gedeeld in bovenstaande stappen, maar we hebben er nog meer!

 • Wil je je ketting of armband soms langer dragen? Bevestig dan een verlengketting met een karabijnslotje aan de sluiting van je ketting.
 • Gebruik verschillende soorten en maten bedels voor een speels effect.
 • Combineer gouden en zilveren bedels voor een trendy look.
 • Maak een bedelketting voor een speciale gelegenheid, zoals een verjaardag of bruiloft.
 • Maak een kindvriendelijke bedelketting met leuke figuurtjes.
 • Zorg dat de ketting niet in aanraking komt met water of parfum. Dit artikel geeft uitleg over hoe je je bedelketting zo lang mogelijk mooi kunt houden!
Bedelketting samenstellen: Kies je favoriete bedels! Close-up foto van een zilveren bedelketting met diverse bedels, zoals initialen, hartjes en een geboortesteen. (Focus keywords: bedelketting, zilver, bedels, initialen, hartjes, geboortesteen)

 

Met deze stappen en tips kun je zelf een prachtige bedelketting maken. Vergeet niet om je creativiteit de vrije loop te laten en een ketting te maken die helemaal bij jou past!

 

 


Tags:
Bandana Ketting Maken

Telefoonkoord maken DIY