Collectie: Cabochons

Cabochon Stenen en Cabochon Settings: een perfecte match samen

Cabochons zijn veelzijdige stenen die op verschillende manieren verwerkt kunnen worden in sieraden. Ze zijn verkrijgbaar in verschillende materialen, vormen en maten, waardoor ze geschikt zijn voor ieder sieradenontwerp.

Wat is een cabochon?

Een cabochon is een edelsteen of andere steen die met een bolle bovenkant en een platte onderkant is geslepen. Cabochons worden vaak gebruikt in sieraden, maar kunnen ook als decoratie of kunstobject worden gebruikt.

Hoe worden cabochons verwerkt?

Cabochons kunnen op verschillende manieren verwerkt worden in sieraden. De meest voorkomende methode is het zetten in een setting. Een setting is een metalen frame dat de cabochon vasthoudt. Cabochons kunnen ook verwerkt worden in kralenborduur sieraden, of door draad om de cabochon te weven.

Ons assortiment cabochons

Ons assortiment cabochons bestaat uit edelsteencabochons, glascabochons en kunststofcabochons. We hebben een ruime keuze aan verschillende maten, vormen en kleuren. 

Ons assortiment cabochon settings

We bieden een breed assortiment cabochon settings in verschillende materialen, kleuren en vormen. Onze settings zijn geschikt voor het zetten van cabochons van alle soorten en maten.

Ontdek ons assortiment cabochons en settings en maak je eigen unieke sieraad!